Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

MACARONS VANILLIA


Συστατικά
για τα macarons
125γρ. αλεσμένα ασπρισμένα αμύγδαλα (πούδρα)
200γρ. άχνη ζάχαρη
30γρ.κρυσταλλική  ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου

για την κρέμα βανίλια 
160γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών
1 βανίλια
1 φλυτζάνι κρέμα  γάλακτος

Οδηγίες
Στο μπλέντερ κάντε τα αμύγδαλα πούδρα.
Κοσκινίστε τα μαζί με την άχνη.
Χτυπήστε τα ασπράδια με τα 10 γρ. της κρυσταλλικής ζάχαρης και πριν γίνει μια σφιχτή μαρέγκα ρίξτε και τα υπόλοιπα 20γρ. της ζάχαρης.
Προσθέστε στην μαρέγκα το αμύγδαλο με την άχνη που έχετε κοσκινίσει ανακατεύοντας ελαφρά από κάτω προς τα πάνω για 1 λεπτό.
Βάλτε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζονται τα macarons σε μια λαμαρίνα με  χαρτί ψησίματος.
Αφήστε λίγο χώρο μεταξύ τους,μην κολλάτε το ένα δίπλα στο άλλο.
Πρέπει να "ξεκουραστούν" τουλάχιστον για 1 ώρα πριν το ψήσιμο και να κάνουν μια ελαφριά κρούστα από πάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα ,για 10-15 λεπτά.

για την κρέμα
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέστε τη βανίλια που την έχετε ρίξει μέσα στην κρέμα γάλακτος  και τους κρόκους αυγών
Χτυπάμε καλά να αφρατέψει και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Ενώνουμε 2 μακαρόνς βάζοντας κρέμα με το κορνέ ανάμεσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου