Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Συστατικά
για τη βάση 
1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας
100 γρ βούτυρο
για την κρέμα
500 γρ ανθότυρο
250 γρ φιλαδέλφεια (τυρί κρέμα)
150 γρ ζάχαρη
3 αυγά
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
1 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
2 βανίλιες
για το στόλισμα
50 γρ σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
50 γρ σοκολάτα λευκή λιωμένη

Οδηγίες
Στο μούλτι θρυμματίστε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Λιώστε το βούτυρο και ρίξτε το στα μπισκότα και ζυμώστε να ομογενοποιηθούν.
Στρώστε το υλικό σε ένα ταψάκι (26 εκ.) και πιέστε να γίνει συμπαγής η βάση.
Βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα να παγώσει ,μέχρι να φτιάξετε την κρέμα.
Χτυπήστε στο μίξερ το ανθότυρο με το φιλαδέλφεια ,προσθέστε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψει.
Ρίξτε και το κακάο με τις βανίλιες και τέλος την λιωμένη κουβερτούρα και χτυπήστε να γίνει ένα βελούδινο,κρεμώδες μείγμα.
Ρίξτε το πάνω από τη σοκολατένια βάση και ψήστε  στους 180 βαθμούς για 45΄-50΄.
Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει τελείως.
Με τις λιωμένες  σοκολάτες(λευκή-γάλακτος) κάνουμε διάφορα σχέδια από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου