Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

BOSTON CREAM PIE (ΚΩΚ)


Συστατικά
για το παντασπάνι
1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας κοσκινισμένο αλεύρι
2 / 3 φλιτζανιού ζάχαρη
1  1 / 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 / 4 κουταλάκι αλάτι
1 / 2 φλιτζάνι γάλα 
1 / 4 φλιτζάνι λάδι(καλαμποκέλαιο)
2 κρόκους αυγών
2  βανίλιες
2 ασπράδια αυγών
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού κεμόριο ή λεμόνι

Οδηγίες 
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Κάνετε ένα λάκκο στο κέντρο του μίγματος .
Προσθέστε το γάλα, λάδι, κρόκους αυγών, και βανίλια. 
Χτυπήστε με ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ή μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και άλλα 3 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα  να αφρατέψει.
Σε ένα μπολ χτύπηστε τα ασπράδια των αυγών με το κρεμόριο σε μαρέγκα.
Ρίξτε το ένα μείγμα μέσα στο άλλο ανακατεύοντας απαλά από κατω προς τα επάνω με σπάτουλα.
Χρησιμοποιούμε ένα ταψάκι 26 εκ.βουτυρωμένο και αλευρωμένο ,ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 30' στους 180 βαθμούς .(κάνουμε το τέστ με την οδοντογλυφίδα να δούμε αν είναι έτοιμο ή πίεζοντας το από πάνω αν επανέρχεται).
Το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει το χωρίζουμε οριζόντια ,το κόβουμε σε 2 πάτους.

Συστατικά
για την κρέμα
2 φλιτζάνια γάλα
3 αυγά
1 βανίλια
2 / 3 φλιτζάνιου  ζάχαρη
1 / 4 φλιτζανιού κορν φλάουερ
1 κουταλιά  βούτυρο

Οδηγίες 
Ζεσταίνετε το γάλα με τη βανίλια.
Σ' ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και την  ζάχαρη .
Προσθέστε το κορνφλάουρ και ανακατέψτε ζωηρά  να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε λίγο(1/2 φλυτζάνι περίπου) από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Το κατεβάζουμε  και προσθέτουμε το βούτυρο.
Καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην πιάσει πέτσα και αφήνουμε να κρυώσει.


για την επικάλυψη λιώνουμε μια κουβερτούρα σε 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.


Συναρμολόγηση
Σε πιατέλα βάζουμε τον ένα πάτο ,από πάνω ρίχνουμε την κρέμα  και τέλος τον δεύτερο πάτο.


Ρίχνουμε την χλιαρή σοκολάτα στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου