Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ


Συστατικά
130 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 ml γάλα
1 μερέντα 

Οδηγίες 
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν.

Ανακατεύουμε προσθέτοντας γάλα μέχρι να σχηματιστεί ένα πηχτός χυλός.

 Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα, απλώστε το μείγμα στο κέντρο και το στρώνουμε με μια σπάτουλα για να καλύψει ολόκληρη τη λαμαρίνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

Απλώστε  μια λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αναποδογυρίστε το προσεκτικά στη λαδόκολλα με τη  ζάχαρη και αφαιρέστε προσεκτικά τη λαδόκολλα που ψήθηκε.

Αλείφετε με  μερέντα  και τυλίξτε το ελαφρά.
Βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα. 


Μπορείτε να το γεμίσετε και με μαρμελάδα και να το καλύψετε εξωτερικά με λυωμένη σοκολάτα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου