Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΑΡΤΑ


Συστατικά
2 φλυτζ.  αλεύρι
150 γρ.  μαργαρίνη
1 αυγό
μια πρέζα αλάτι
μια πρέζα ζάχαρη

Οδηγίες
Σε μια λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα.
Ρίχνουμε τη μαργαρίνη παγωμένη σε κομματάκια , το αυγό, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ζυμώνουμε τρίβοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα.(Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε μερικές κουταλιές παγωμένο νερό).
Σχηματίζουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο. Με τη βοήθεια του πλάστη, απλώνουμε το φύλλο, σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα τάρτας.
Τρυπάμε καλά όλη την επιφάνεια της με πηρούνι και την καλύπτουμε με λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε φασόλια.
Ψήνουμε  στους 180 βαθμούς για 20  λεπτά,αφαιρούμε την λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Αν θέλουμε να κάνουμε Πάστα Φλώρα θα αυξήσουμε την ποσότητα της ζάχαρης (1/2 φλυτζ.ζάχαρη)

για την  κρέμα ζαχαροπλαστικής  εδώ .







Μπορούμε να φτιάξουμε ταρτάκια ή μια ταρτιέρα 26 εκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου