Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΚΤΙΝΑ


Συστατικά
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι
3 αυγά
150 γρ.  γάλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
4 μαλακά μήλα τύπου γκόλντεν
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη (για το πασπάλισμα)

Οδηγίες
 Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά  ,τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνουμε το μπέικιν μέσα στο αλεύρι και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο μείγμα μαζί και το γάλα.
Τέλος ρίχνουμε και το ξύσμα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 28 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Καθαρίζουμε ,κόβουμε σε λεπτές ακτίνες τα μήλα  και τα βρέχουμε με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Τακτοποιήστε τις φέτες του μήλου σε κύκλους αρχίζοντας από τον εξωτερικό και σχηματίζοντας δύο κύκλους, τον ένα μέσα στον άλλο, καλύπτονας όλη την επιφάνεια του κέικ.
πασπαλίζουμε με την καστανή  ζάχαρη και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.


  • Προσοχή ,τα μήλα να είναι λεπτά για να μην βυθιστούν και το μείγμα να μην είναι ρευστό(συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι αν χρειάζεται).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου