Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ


Συστατικά
1/2 κιλό μοσχάρι ( ποντίκι )
1/2 κιλό χοιρινό (σπάλα)
1/2 κιλό αρνί (μπούτι)
1/4 κιλού κεφαλογραβιέρα  σε χοντρά κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι  κρασί
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
λίγη μουστάρδα (προαιρετικά)
2 πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια (προαιρετικά)
αλάτι,πιπέρι ,ρίγανη
4 λαδόκολλες ή  2 σακκούλες ψησίματος


Οδηγίες
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατέψτε το κρέας με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το  τυρί και αφήστε το για 1-2 ώρες.
Απλώστα το μισό υλικό σε μια λαδόκολλα διπλώστε ,κλείστε καλά και βάλτε και άλλη μια λαδόκολλα από πάνω και κάντε ένα σφιχτό πακέτο .
Επαναλάβετε με το υπόλοιπο υλικό την ίδια διαδικασία.
Ψήνετε για 2 ώρες στους 200 βαθμούς.
Μόλις είναι έτοιμο ανοίγουμε τις λαδόκολλες και βάζουμε το τυρί από πάνω και ψήνουμε για 15' ακόμη.

Αν χρησιμοποιήσετε σακούλα ψησίματος πασπαλίστε την  με αλεύρι, μετά γεμίστε την και κάντε μερικές τρύπες στη μεμβράνη για να φεύγει ο ατμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου