Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΠΤΙ ΦΟΥΡ


Συστατικά

4 κούπες αλεύρι
1 1/2 κούπα βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/4 κούπας κρασί λευκό
1 βανίλια
1/4 κουταλάκι αλάτι
250 γρ. μαρμελάδα
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Οδηγίες
Χτυπήστε το βιτάμ ν' αφρατέψει.
Ρίξτε τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.
Ρίξτε το κρασί λίγο λίγο και  το αλεύρι σε δόσεις, ανακατεύοντας απαλά, ώσπου να γίνει ζύμη μαλακιά και εύπλαστη. 
Με ένα κορνέ για μπισκότα κάνετε διάφορα σχέδια  επάνω σε χαρτί ψησίματος .
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10'.
Βγάλτε τα από το φούρνο κι αφήστε τα να κρυώσουν. 
Ενώστε τα δύο - δύο, βάζοντας λίγη μαρμελάδα ενδιάμεσα.
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτήξτε το μισό κάθε μπισκότου, μέσα στη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου