Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΑ


Συστατικά

500 γρ αλεύρι
100 γρ ζάχαρη 
 100 γρ βούτυρο  μαλακό
1 αυγό
200 ml γάλα
25 γρ μαγιάς ή 1 φακελάκι ξηρή
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
350 γρ νουτέλα

Οδηγίες

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε το γάλα με τη διαλυμένη μαγιά(στη χαμηλή ταχύτητα το μίξερ).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη ,το αυγό και τη σόδα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι (μπορεί να μην το πάρει όλο),μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.


Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλλες και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε μπάλλα σε ένα ορθογώνιο φύλλο.

Κάθε φύλλο το χωρίζουμε σε 12 τετράγωνα και στο κάθε τετράγωνο βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά νουτέλα.


Κλείνουμε το κάθε τετράγωνο πιάνοντας το από τις γωνίες και το στρογγυλεύουμε με κυκλικές κινήσεις.


Τοποθετήστε τις μπάλλες που σχηματίσατε σε βουτυρωμένο ταψί ή στρώστε λαδόκολλα ψησίματος στο ταψί,την μια δίπλα στην άλλη κυκλικά.
Αφήστε 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος.
Αλοίψτε με αυγό ή γάλα και ψήστε για 20' στους 180 βαθμούς ή μέχρι να πάρει χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου