Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ


Συστατικά

  • 1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
  • 1 πακέτο μακαρονάκι
  • 5 ντομάτες ώριμες
  • 1 κούπα κρασί λευκό ξηρό
  • 1 1/2 κούπα εαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι,πιπέρι ,ζάχαρη

Οδηγίες

Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα μέχρι να πιεί τα υγρά του και κατόπιν ρίχνουμε το λάδι ,το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε .
Σβήνουμε με  το κρασί και μολις εξατμιστεί ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες και τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και νερό για να βράσει και να μαλακώσει το χταπόδι.
Μόλις μαλακώσει συμπληρώνουμε νερό (όχι πολύ ,τόσο όσο χρειάζεται για να βράσει το μακαρονάκι ) και ρίχνουμε το μακαρονάκι.Βράζουμε  για 10'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου